Over Preventie Glas

De glazen preventieschermen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Ons glas voldoet aan de Nederlandse norm NEN-EN 12150-1 en biedt onder andere bescherming tegen besmetting van het Corona/Covid 19 virus. De preventieglazen zijn eenvoudig verplaatsbaar. Je kunt dus jouw eigen route, indeling en compartimentering inrichten en net zo makkelijk aanpassen per situatie. De glazen zijn eenvoudig met normale schoonmaakmiddelen schoon te maken en te desinfecteren, dat vergroot het gevoel van bescherming. Bovendien kunnen de schermen tegen een stootje en vervagen en krassen ze niet zoals plexiglas.

Glas wordt kan onderdeel worden van jou interieur door de hoogwaardige afwerkingssystemen

De preventieschermen zijn geschikt voor elke gelegenheid waar mensen samen komen en beschermd moeten worden, zonder dat het gevoel van persoonlijk contact verloren gaat. Je kunt elkaar zien, oogcontact maken en met elkaar praten. Preventie glas kan worden voorzien iedere gewenste uitsparing zodat zaken gemakkelijk aangereikt kunnen worden. Voor elke situatie is een passende oplossing mogelijk.

Glas kan worden voorzien van jou bedrijfs-, of clublogo, of een andere desgewenste tekst of afbeelding.

De toepassingsmogelijkheden zijn onbegrensd. We laten je graag nog een aantal voorbeelden zien waarbij  preventieglas effectief en eenvoudig kan worden ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wachtruimtes in openbare gebouwen, zorginstellingen of ziekenhuizen;
 • Kantoren: veilig en toch samenwerken met je collega’s;
 • Winkels: om je medewerkers en je klanten te beschermen en tegelijkertijd toch te kunnen adviseren, producten te tonen en service te verlenen;
 • Contactberoepen zoals kappers of schoonheidsspecialisten. Preventieschermen kunnen helemaal op maat worden gemaakt zodat ze perfect aansluiten op de manier waarop jij werkt;
 • Scholen: de preventieschermen kunnen op de tafels worden geplaatst van zowel leerlingen als docenten, zodat klassen niet verder hoeven te worden opgesplitst om verantwoord les te kunnen geven.
 • Horeca: Met de verrijdbare preventieglas systemen creëer je meer ruimte in jou restaurant/horecagelegenheid, dus meer klanten en meer omzet voor jou bedrijf

Onze preventieschermen zijn het ideale antwoord op het nieuwe normaal. Ze beschermen, ontzorgen en garanderen actieve deelname aan het economisch en maatschappelijk verkeer.
Wij leveren de glazen preventieschermen in standaardvarianten en op maat. We leveren bovendien snel en flexibel omdat we de glazen zelf in productie hebben. Kortom wij adviseren en ontzorgen.

Waarom gehard glas in plaats van plexiglas

GEHARD GLAS VEILIGER DAN PLEXIGLAS ALS ANTI-CORONASCHERM

Plexiglas schermen brengen werknemers onnodig in gevaar. De vraag naar plexiglas als bescherming tegen corona besmettingen is enorm toegenomen, maar de veiligheid van plexiglas laat te wensen over. Het is bijvoorbeeld zeer brandbaar. Bij blootstelling aan hitte smelt het plexiglas of spat het snel uiteen. Gehard glas is een veiliger en duurzamer alternatief.

In de supermarkten, musea, winkels en kantoren…overal zien we plexiglas schermen verschijnen om medewerkers te beschermen tegen corona besmettingen. Logisch, nu de samenleving langzaam weer aan de slag gaat, zoekt iedereen naar oplossingen om de werkomgeving veilig in te richten. Veel bedrijven lossen dat op door het plaatsen van plexiglas schermen en plastic zeilen in allerlei vormen en maten. Veilig en duurzaam is dat helaas niet.

DUURZAAM EN BRANDVEILIG

Plexiglas bestaat uit kunststof en is erg brandgevaarlijk. Daarnaast is het ook niet krasbestendig en milieuonvriendelijk. Het alternatief zijn panelen van gehard glas. Die zijn zijn ook geschikt om corona besmettingen tegen te gaan en zijn simpel hygiënisch te reinigen. Daarnaast bieden ze een hogere brandveiligheid, krassen niet en zijn geschikt als duurzame oplossing. “Door de vele nadelen van plexiglas, zoals brandveiligheid, bekrassen en het moeilijk kunnen reinigen zijn de kunststof schermen geen oplossing voor de lange termijn. Onze panelen van gehard glas zijn dat wel. We krijgen reacties als ‘dit laten we ook na Corona staan’  omdat de glaspanelen er ook goed uitzien. De uitvoering van panelen in gehard glas is een hygiënische, duurzame en veilige oplossing”.

Voordelen preventie glas

Het glas heeft meerdere voordelen:

 • Glas is representatief;
 • Glas is 5 keer sterker dan gewoon glas;
 • Glas is duurzamer;
 • Glas is krasvast;
 • Glas is brandvertragenden dan plexiglas;
 • Glas is transparant en blijft helder;
 • Glas is geschikt om op te schrijven;
 • Glas is gemakkelijk schoon te houden;
 • Glas is leverbaar in meerdere kleuren (blank float, satijn, extra helder, crepi,  grijs float, brons float en timeless);
 • Glas is duurzaam en recyclebaar en draagt bij aan een beter milieu;
 • Glas staat stabiel;
 • Glas oogt strak en verzorgd;
 • Glas geeft een professionele uitstraling aan jou interieur en gaat jaren mee;

Smelt Preventie Glas is de transparante leverancier voor preventie glas. Wij leveren preventie glas op maat met iedere gewenste uitsparing.

Neem contact op

Zo wordt Preventie Glas gemaakt